O nama

Istorija kompanije Bajer počinje prijateljstvom Fridriha Bajera i Johana Fridriha Veskota koji su 1. avgusta 1863. godine u Barmenu, današnjem predgrađu grada Vupertal u Nemačkoj, osnovali kompaniju “Friedr. Bayer et comp.” čija je osnovna delatnost bila proizvodnja i prodaja sintetičkih boja za tekstilnu industriju.Bayer

U decenijama koje slede Bajer postaje  internacionalna hemijska kompanija koja širi svoj obim poslovanja između ostalog i u oblastima farmacije i poljoprivrede. Naredne godine donosile su brojne inovacije i intenzivni razvoj kompanije. 1892. počinje prodaja prvog sintetičkog insekticida Antinonina, naučnik Feliks Hofman otkriva  „lek veka”, Aspirin®, koji je lansiran na tržište 1899. godine, 1914. godine počinje prodaja fungicida Uspulun za tretman semena pšenice, a 1937. godine Oto Bajer okriva poliuretane koji se do današnjeg dana koriste u mnogim granama industrije.

Vek nakon osnivanja kompanija Bajer zapošljavala je više od 80 000 ljudi širom sveta, a godine nakon stogodišnjeg jubileja donele su dalju ekspanziju i velika ulaganja u istraživanja i razvoj, pa 1979. godine počinje građenje Poljoprivrednog centra u Monhajmu. Nakon pripajanja sa kompanijom Aventis CropScience 2002. godine,sa sedištem u Monhajmu u Nemačkoj i Lionu u Francuskoj, kompanija posluje na svim kontinentima i ima preko 120 predstavništva. Od 7. juna 2018. godine, Bajer je postao jedini vlasnik kompanije Monsanto, čijom je akvizicijom stvorena vodeća kompanija u oblasti poljoprivrede sa velikim mogućnostima za inovacije, odličnim portfolijem proizvoda i najvišim etičkim standardima.

Od samog osnivanja do danas, sa preko 150 godina rada i iskustva, zahvaljujući neprekidnom istraživanju i velikim ulaganjima u razvoj novih tehnologija, ime kompanije Bajer postalo je sinonim za proizvode vrhunskog kvaliteta.


Bayer Agro Prognoza
Bayer Agro Prognoza

Bayer Agro Prognoza je savršen alat za poljoprivrednike. Omogućava detaljan pregled vremena sa merenjima na svakih 6 sati, za željene lokacije.

Bayer ZOutube kanal
Bayer YouTube kanal

Na našem Youtube kanalu možete videti najnovije vesti i priloge.

Autorsko pravo © Bayer AG