Kako sačuvati prinos pšenice?

Kako se bližimo žetvi razmišljamo sve više o prinosu. Razmišljamo i bojimo se raznih rizika: bolesti, štetočina, vremenskih nepogoda i temperaturnog stresa.

I kompanija Bayer je razmišljala o istim stvarima. Tražeći formulu proizvoda koji može da odgovori na najveći deo nedoumica proizvođača. Kao rezultat na tržište smo uveli dva nova fungicida Ascra Xpro i Delaro.

Ascra Xpro - fungicid za profesionalce

Ascra Xpro je zaista fungicid za prave profesionalce, za njive koje obećavaju rekordan prinos. Namenili smo je tretmanu lista zastavičara, ali jako je dobra i u klasanju. Primenjena tada, ona štiti onaj najvažniji list za ukupan prinos, a to je list zastavičar. Taj list koji je prvi ispod klasa utiče na ukupan prinos i do 45%. Dakle ako vaša pšenica donese prinos od 6 t/ha, zastavičar je zaslužan za gotovo 2,5 t. Upravo zato je vredno uložiti u Ascru Xpro i sačuvati potencijal.

Joše jedna prednost Ascre je i pozitivno fiziološko delovanje. Smanjuje temperaturu lista i tako sprečava šok na biljkama nastao usled visokih temperatura u nalivanju zrna, koje je kod nas često. Takođe, list tretiran Ascrom Xpro ostaje dobro razvijen i aktivniji od netretiranog.

Sve Bayer-ove herbicide i fungicide pronaći ćete u najbližim poljoprivrednim apotekama. Ne prepuštajte ništa slučaju, preuzmite stvar u svoje ruke i obezbedite sebi visoke prinose i profitabilnu godinu!

 

 

 

Autorsko pravo © Bayer AG