utorak, mart 27, 2018

Bayer i Ginkgo Bioworks objavili zajedničko ulaganje, Joyn Bio, i pokrenuli poslovanje u Bostonu i Zapadnom Sakramentu

Inicijalni fokus poslovanja Joyn Bio je fiksacija azota da bi se poboljšala održivost poljoprivrede/ Naučnici će vršiti sveobuhvatna istraživanja primene korisnih mikroorganizama na biljke za sledeću generaciju rešenja za najveće izazove u poljoprivredi/ Dr Mike Miille imenovan za direktora
Ginko

Leverkuzen/ Boston, Masačusets, 20. mart 2018 – Kompanije Bayer i Ginkgo Bioworks objavili su zvanični naziv njihovog zajedničkog ulaganja, Joyn Bio. Bayer i Gingko Bioworks su osnovali Joyn Bio u septembru 2017, a od tad su osnovali i istraživačke jedinice u Bostonu, Masačusets i otvorili dodatne  objekte  u Zapadnom Sakramentu, Kalifornija. Joyn Bio je osnovan sa ciljem da se razviju  napredne tehnike u biologiji da bi se podržali napori održive poljoprivrede, počevši od smanjenja uticaja azotnih đubriva na okolinu.

Korisni mikroorganizmi koji žive u korenu biljaka i zemljištu od vitalnog su značaja za globalnu praksu u poljoprivredi, jer pružaju hranljive materije biljkama, štite ih od štetočina i pomažu im u teškim životnim uslovima. Glavni fokus firme Joyn Bio u ovoj oblasti je poboljšanje mogućnosti mikroorganizama da zadovolje potrebe žitarica za azotom, nudeći velike dobrobiti za održivu poljoprivredu smanjenjem potrebe za dodatnim hemijskim đubrivima.

“Azotna đubriva su ključna komponenta moderne poljoprivrede, ali su skupa, štetna za okolinu i komplikovana za pravilno doziranje. Mi smo posvećeni donošenju inovacija u poljoprivrednoj industriji, koja će poljoprivrednicima pružiti pametnija i održivija rešenja za proizvodnju naše hrane“, rekao je Johan Kers, Head of Nitrogen Fixation, Joyn Bio.

Više informacija možete pronaći OVDE.

O kompaniji Joyn Bio

Joyn Bio je zajedničko ulaganje kompanija Bayer I Gingko Bioworks za razvoj probiotika za biljke sa ciljem da potrošačima obezbedi novu generaciju rešenja za njihove najveće izazove. Glavni fokus firme Joyn Bio biće stvaranje mikroorganizama koji zadovoljavaju potrebe žitarica za azotom, kako bi se smanjilo korišćenje azotnih đubriva i njihov uticaj na životnu okolinu. U svojoj centrali u Bostonu u Masačusetsu i objektima za istraživanje biljaka u Zapadnom Sakramentu u Kaliforniji, kompanija okuplja naučnike iz oblasti mikrobiologije,biotehnologije, botanike i ekologije. Za više informacija posetite www.joynbio.com.

O kompaniji Ginkgo Bioworks

Kompanija Gingko Bioworks, sa centralom u Bostonu, koristi najnapredniju tehnologiju na planeti – biologiju – da se bave razvijajem proizvoda, a ne samo stvaranjem. Tehnološka platforma kompanije uvodi biotehnologiju u tržišta široke potrošnje, omogućavajući kompanijama u oblasti kozmetičke I prehrambene industrije da prave bolje proizvode. Za više informacija, posetite www.ginkgobioworks.com.

O kompaniji Bayer

Kompanija Bayer je globalna kompanija čija je osnovna delatnost u oblastima Life Science nauka : u oblastima brige o zdravlju i poljoprivrede. Njeni proizvodi i usluge osmišljeni su da pomognu ljudima i poboljšaju njihov kvalitet života. U isto vreme, cilj Grupe je da stvori vrednost kroz inovaciju, rast i veliku mogućnost ostvarivanja zarade. Bayer je  posvećen principima održivog razvoja, a kao korportivan građanin i svojim društvenim i etičkim odgovornostima. U 2017. fiskalnoj godini, Grupa je imala oko 99,800 zaposlenih i promet od 35,0 milijardi evra. Kapitalna ulaganja iznosila su 2,4 milijarde evra, troškovi istraživanja i razvoja 4,5 milijardi evra.  Za više informacija, posetite www.bayer.com.

Saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti

Ova objava može da sadrži saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti na osnovu naših sadašnjih pretpostavki i prognoza koje je obavilo rukovodstvo Bayer Grupe ili podgrupe. Različiti poznati i nepoznati rizici, neizvesnosti i drugi faktori mogu da dovedu do materijalnih razlika između stvarnih budućih rezultata, finansijske situacije, razvoja ili učinka kompanije, i procena koje su ovde date. Ti faktori uključuju one o kojima se govori u Bayerovim javnim izveštajima koji su dostupni na Bayerovom vebsajtu www.bayer.com. Kompanija ne preuzima bilo kakvu odgovornost da ažurira ta saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti ili da ih uskladi sa budućim događajima ili razvojem

Autorsko pravo © Bayer AG