O nama

Kompanija Bayer ima dugu tradiciju u proizvodnji farmaceutskih preparata, repromaterijala visoke tehnologije i hemijskih preparata za zaštitu bilja. Osnovana je davne 1863. godine u nemačkom gradu Barmen, kao kompanija za proizvodnju sintetičkih boja. Od osnivanja do danas, sa punih 150 godina rada i iskustva, zahvaljujući neprekidnom istraživanju i velikim ulaganjima u razvoj novih tehnologija, ime kompanije je postalo sinonim za proizvode vrhunskog kvaliteta.Bayer

Svoj prvi istorijski doprinos u poljoprivrednoj proizvodnji kompanija Bayer dala je krajem 19. veka, proizvodnjom prvog insekticida pod nazivom “Antinonin”, a 1914. godine predstavlja i prvi fungicid za suvi tretman semena pšenice, “Uspulun”. Osnivanjem svog prvog istraživačkog centra 1924. godine, otpočinje intenzivan razvoj nauke i novih tehnologija za potrebe poljoprivredne proizvodnje. 

Danas kompanija nosi naziv Bayer CropScience i lider je u proizvodnji hemijskih preparata za zaštitu bilja na svetskom tržištu. Nastala je 2002. godine spajanjem dve velike kompanije – Bayer CropProtection i Aventis CropScience. Sa sedištima u Monhajmu (Nemačka) i Lionu (Francuska), kompanija posluje na svim kontinentima i ima preko 120 predstavništava, sa 18 000 zaposlenih.

Poslovna politika kompanije se temelji na neprekidnom istraživanju i pronalaženju novih rešenja za kvalitetniji i bolji život. S obzirom da se proizvodi kompanije Bayer CropScience mogu primenjivati u svim oblastima poljoprivredne proizvodnje, proizvođači širom sveta uspešno suzbijaju korove, štetočine i bolesti u svojim usevima i zasadima.

Bayer Agro Prognoza
Bayer Agro Prognoza

Bayer Agro Prognoza je savršen alat za poljoprivrednike. Omogućava detaljan pregled vremena sa merenjima na svakih 6 sati, za željene lokacije.

Bayer ZOutube kanal
Bayer YouTube kanal

Na našem Youtube kanalu možete videti najnovije vesti i priloge.

Autorsko pravo © Bayer AG