četvrtak, decembar 15, 2016

5. Forum o šećernoj repi

I ove godine, kompanija Bajer je tradicionalno bila organizator petog Foruma o šećernoj repi.

Bilo je prisutno oko 350 učesnika Foruma – poljoprivrednih proizvođača, predstavnika šećerne industrije i ljudi iz struke.

Pričalo se o celokupnom procesu proizvodnje šećerne repe kao i o najboljim i proverenim rešenjima u segmentu zaštite šećerne repe od korova i prouzrokovača bolesti.

Gosti predavači bili su predstavnici sećerana Srbije, kompanije Sunoko i Hellenic sugar koji su predstaviti rezultate kampanje iz 2016. godine i prikazali planove za narednu sezonu. Takođe, predavanje je održao i predstavnik kompanije Agrana koji je predstavio poslovanje kompanije ali prezentovao i globalne trendove u proizvodnji šećerne repe.

S obzirom na uvek aktuelnu temu i stalni problem cerkospore u proizvodnji šećerne repe, i na ovogodišnjem Forumu to je bila jedna od centralnih tema. Stručnu analizu pojave cerkospore i preporuke za njeno suzbijanje izložio je dr Dragan Vajgand.

Sa aspekta zaštite bilja, o novim tehnologijama zaštite šećerne repe kako u domenu tretmana semena , tako i u segmentu zaštite od korova i bolesti pričali su predstavnici kompanije Bajer.  Kroz brojne rezultate ogleda još jednom je šorokom auditorijumu prikazana superiornost proizvoda Betanal maxx tehnologije i fungicida Propulse. Takođe, u domenu profesionalnog tretmana semena proizvođačima su predstavljene prednosti novog proizvoda za zaštitu semena šećerne repe – Janus Forte. Celokupan sortiment KWS šećerne repe za sezonu 2017 biće tretiran ovim proizvodom.

  1od 10  :
Autorsko pravo © Bayer AG