četvrtak, maj 31, 2018

Poljoprivredni Institut Tamiš i kompanija Bayer organizovali makrooglede i manifestaciju za poljoprivrednike Dan polja

U FOKUSU DOBRA POLJOPRIVREDNA PRAKSA I ADEKVATNA ZAŠTITA USEVA

Pravilno uzgajanje pšenice, kukuruza i šećerne repe, kao najznačajnijih useva u Srbiji, predstavljeno je danas na poljoprivrednim parcelama, u okviru oglednog polja Instituta Tamiš u Pančevu, na tradicionalnoj manifestaciji Dan polja, koja je okupila preko 200 poljoprivrednih proizvođača, u organizaciji kompanije Bayer.

„Danas je veliki broj poljoprivrednih proizvođača imao priliku da vidi na praktičnom primeru predloge i rešenja, kako mogu da optimalnim plodoredom, primenom odgovarajućih agrotehničkih mera i novim tehnologijama u oblasti zaštite bilja, ostvare visoke prinose po hektaru, da zaštite okolinu i dobiju kvalitet krajnjeg proizvoda. Edukacija poljoprivrednih proizvođača, najbitniji je uslov za modernizaciju i razvoj poljoprivrede u Srbiji“, izjavio je Nikola Škrbić, direktor Instituta Tamiš u Pančevu.

„Ove godine smo našim proizvođačima prikazali nekoliko novih rešenja za zaštitu pšenice, poput herbicida Sekator Plus i fungicida Ascra xPro. Takođe, prikazane su prednosti nove tehnologije za zaštitu šećerne repe Conviso Smart koja će proizvođačima šećerne repe omogućiti pre svega jednostavniju i efikasniju zaštitu od korova“, izjavio je Andrija lilić, iz kompanije Bayer Srbija.

Nakon predstavljanja makroogleda poljoprivrednicima od strane predstavnika kompanije Bajer, prisutni su krenuli u obilazak oglednih parcela. Makroogledi su rađeni u najznačajnijim ratarskim usevima: pšenici, kukuruzu i šećernoj repi. Nakon stručnog dela i obilaska parcela gosti su nastavili druženje i razmenu utisaka uz ručak i društveno-sportske aktivnosti. Događaju je prisustvovalo preko 200 poljoprivrednih proizvođača i kolega iz struke.

 

 

  1od 6  :
Autorsko pravo © Bayer AG