sreda, januar 23, 2019

Dan ratarskih kultura

NOVI IZAZOVI U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI U SRBIJI

Novi Sad, 18. januar 2019.
Klimatske promene sve više izazivaju stres kod gajenih biljaka, ali i pojavu novih bolesti i štetočina. Pojedini korovi i bolesti razvili su otpornost na preparate koje smo donedavno uspešno koristili u proizvodnji. Već duži period imamo relativno niske otkupne cene najvažnijih žitarica. Ovo su činjenice koje zahtevaju ozbiljan pristup u okviru celokupnog procesa proizvodnje u polju, zaključeno je danas na tradicionalnom skupu kompanije Bayer pod nazivom „Dan ratarskih kultura“, održanom u Novom Sadu, na kojem je prisustvovalo više od 300 poljoprivrednika, agronoma, organizatora proizvodnje i trgovačkih kuća iz cele zemlje.

„Imajući u vidu nove izazove u zaštiti najznačajnijih ratarskih useva, uvođenje novih tehnologija predstavlja preduslov za ostvarivanje uspešne i profitabilne proizvodnje. To pre svega podrazumeva efikasnu zaštitu useva od korova, bolesti i štetočina uz optimizaciju troškova, povećanje prinosa i kvaliteta. Upravo ovakvi skupovi su dobra prilika da našim ratarima prenesemo nova saznanja kao i mogućnosti primene novih rešenja. Ovo je centralni događaj, koji na neki način označava početak sezone, ali i početak naših edukativnih aktivnosti na terenu. Naime, Bayer u Srbiji svake godine organizuje više stotina različitih okruglih stolova, predavanja i radionica, a naši saradnici na terenu u stalnom su kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima“, izjavio je Andrija Lilić, iz kompanije Bayer Srbija.

Na skupu „Dan ratarskih kultura“ predstavljen je i novi herbicid  za suzbijanje korova u strnim žitima pod nazivom Sekator Plus.   

Poslovna politika kompanije Bayer temelji se na neprekidnom istraživanju i pronalaženju novih rešenja za kvalitetniji i bolji život. S obzirom da se proizvodi kompanije Bayer mogu primenjivati u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje, proizvođači širom sveta uspešno suzbijaju korove, štetočine i bolesti u svojim usevima i zasadima.


  1od 7  :

O kompaniji Bayer. Kompanija Bayer je globalna kompanija čija je osnovna delatnost u oblastima Life Science nauka : u oblastima brige o zdravlju i poljoprivrede. Njeni proizvodi i usluge osmišljeni su da pomognu ljudima i poboljšaju njihov kvalitet života. U isto vreme, cilj Grupe je da stvori vrednost kroz inovaciju, rast i veliku mogućnost ostvarivanja zarade. Bayer je  posvećen principima održivog razvoja, a kao korportivan građanin i svojim društvenim i etičkim odgovornostima. U 2017. fiskalnoj godini, Grupa je imala oko 99,800 zaposlenih i promet od 35,0 milijardi evra. Kapitalna ulaganja iznosila su 2,4 milijarde evra, troškovi istraživanja i razvoja 4,5 milijardi evra.  Za više informacija, posetite www.bayer.com.Saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti. Ova objava može da sadrži saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti na osnovu naših sadašnjih pretpostavki i prognoza koje je obavilo rukovodstvo Bayer Grupe ili podgrupe. Različiti poznati i nepoznati rizici, neizvesnosti i drugi faktori mogu da dovedu do materijalnih razlika između stvarnih budućih rezultata, finansijske situacije, razvoja ili učinka kompanije, i procena koje su ovde date. Ti faktori uključuju one o kojima se govori u Bayerovim javnim izveštajima koji su dostupni na Bayerovom vebsajtu www.bayer.com. Kompanija ne preuzima bilo kakvu odgovornost da ažurira ta saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti ili da ih uskladi sa budućim događajima ili razvojem.

Autorsko pravo © Bayer AG